Sikkerhedsfodtøj

Sikkerhedsfodtøj er ikke bare én slags fodtøj. Eksempelvis har MASCOT sikkerhedsfodtøj til mange forskellige situation. Valget af sikkerhedsfodtøj afhænger først og fremmest af, under hvilke forhold de skal bruges. Da dette er det første valg, kan du også læse mere om forskellige fodtøjstyper her på siden.

Læs mere om:

Sikkerhedssko (med både højt og lavt skaft)

Sikkerhedsstøvler

Sikkerhedssandaler

eller læs overordnet om sikkerhedsfodtøj lige her.

Når man skal vælge sikkerhedsfodtøj, er det vigtigt at overveje hvilket miljø, de skal bruges i. For det første skal vejret tages i betragtning og ud fra vejret tages det første valg – sikkerhedssandaler, sikkerhedssko med højt eller lavt skaft eller sikkerhedsstøvler. Hvis man arbejder ude hele året rundt i Danmark, skal man selvfølgelig have flere par sikkerhedssko til en sæson. Det gode ved at vælge sikkerhedsfodtøj fra et enkelt brand som MASCOT er, at du kan vide dig sikker på en lignende pasform lige meget om vejret indbyder til sikkerhedssko eller sikkerhedsstøvler

Når den rigtige type fodtøj er valgt skal også farven vælges. MASCOT producerer sikkerhedsfodtøj i flere forskellige farver. Grundfarven er for det meste sort, mens mønster og detaljer kan fås i farver som gul, blå, grøn og meget andet. Som virksomhed betyder farven på arbejdstøj meget, og sikkerhedsfodtøj er en del af identiteten, når man bevæger sig rundt på byggepladsen eller udfører arbejde andre steder.

Sikkerheden

Sikkerheden er selvfølgelig det absolut vigtigste. På MASCOTs hjemmeside får du en masse vejledning gennem piktogrammer på hvert enkelt produkt. Her er et udpluk af nogle af de piktogrammer du finder på MASCOT sikkerhedsfodtøj:

Piktogrammer sikkerhedsfodtøj

Ved at bruge disse piktogrammer som en guide vil du hurtigt kunne spotte, om det sikkerhedsfodtøj, du har valgt, også lever op til dine krav. De meste almindelige egenskaber i sikkerhedsfodtøj er tåkappe, som beskytter foden mod oppefra kommende objekter, samt sømværn som giver sikkerheden mod skarpe genstande, som kan komme op under skoen. Der er også mange andre former for sikkerhed, som er mere specialiseret. Her kan man for eksempel nævne ESD godkendte og Ultra slip resistant sole. ESD godkendt sikkerhedsfodtøj får ikke elektrostatisk opladning og Ultra slip resistant sole giver et super godt greb på de fleste overflader.

Sikkerhedsklasser

Sikkerhedsklasser tabelFor at gøre købet af sikkerhedsfodtøj nemmere er der lavet sikkerhedsklasser. Hos MASCOT finder du et udvalg af fodtøj med klasserne S3 og S1P. under mange arbejdsforhold kræves det også, at det fodtøj, man bruger, er certificeret med den europæiske standard EN ISO 20345.

S3 og S1P

S3 og S1P er sikkerhedsklasser, der ligger meget op ad hinanden. Begge sikkerhedsklasser er EN ISO 20345 certificeret. Ydermere har begge klasser sømværn, tåkappe og er skridhæmmende. De har også en olie- og benzinresistent ydersål og er stødabsorberende. Både S3 og S1P er antistatiske og åndbare. Åndbarheden sikre sikkerhedsfodtøj med god komfort.

Denne eneste forskel på de to sikkerhedsklasser er, at S3 i modsætning til S1P er vandafvisende i henhold til normen og varmebestandig op til 300 graders C (HRO).