Kedeldragter

Kedeldragt - MASCOT® Akron

Kedeldragter er et vidt begreb, og det er måske heller ikke det første du tænker på, når du hører ordet arbejdstøj. Men faktum er, at en kedeldragt kan være en rigtig god løsning i mange tilfælde. Kedeldragten bliver måske nok mere og mere til specialpåklædning, der kun benyttes en gang imellem og specielt om vinteren. Men ikke desto mindre, er det en rigtig god idé at have en kedeldragt i skabet til de særlige dage eller de specialopgaver, hvor gode kedeldragter er alfa og omega.

MASCOT Riva kedeldragtTil de helt kolde dage

Når det drejer sig om arbejde i rigtig koldt vejr, er tykke foret kedeldragter måske den bedste løsning til at hjælpe med at holde på varmen hele dagen. Det er utroligt, hvor stor effekt det har på varmen i kroppen, at den kolde luft ikke kan komme ind midt på, hvor jakken normalt stopper og bukserne begynder. At kroppen er lukket inde i samme dragt betyder, at det er lettere for kroppen at holde på varmen. Man kan sammenligne det lidt med forskellen på handsker og luffer, hvor fingrene i handskerne er isolerede fra hinanden, ligger de i lufferne op ad hinanden og kan på den måde bidrage til den fælles varme.

Stort udvalg af funktioner og farver

Kedeldragter fås i mange variationer og med en lang række kombinationer af lommer og andre nyttige funktioner, så det ikke er til gene at være nødsaget til at trække i en kedeldragt, selvom det ikke er på grund af kulden. Mange kedeldragter har forskellige udluftningsfunktioner, der betyder, at det er ganske komfortabelt at bære dragten, selvom vejret egentlig ikke kræver en heldragt. Kedeldragter bliver produceret i en lang række forskellige farver og farvekombinationer. Så du kan som regel finde en farve som matcher dit øvrige arbejdstøj, selvom det ofte er en mindre vigtig prioritet, fordi det er de færreste, der går i kedeldragt hver eneste dag.

En kedeldragt til det beskidte arbejde

Byggeplads

Kedeldragten kan også være relevant som et alternativ til det traditionelle arbejdstøj, hvis noget arbejde er særligt beskidt. Det er nemt lige at tage en kedeldragt uden på tøjet som beskyttelse mod snavs, olie, maling eller andet. Den generelle høje standard blandt arbejdstøj af kvalitetsmærker som eksempelvis MASCOT, betyder også, at hvis man trækker i kedeldragter i god kvalitet, af gode stærke materialer, med tredobbelte syninger og robuste lynlåse, ja, så kan man virkelig tage fat uden at være bekymret for at påklædningen giver efter.

Husk kedeldragten

Generelt kan man sige, at arbejdstøj har ændret sig, og i takt med at arbejdsjakker og arbejdsbukser har udviklet sig er kedeldragter måske i større grad blevet valgt fra. Uviklingen af jakker og bukser er måske årsagen til at kedeldragter nu i mindre grad er fast arbejdstøj for de fleste. Men måske netop derfor, kan det være en god idé at huske på kedeldragten som en mulighed, fordi det i særlige tilfælde kan være en rigtig god og en relevant løsning. En løsning, der kan lette hverdagen, fordi man kan undgå flere tøjskift. For nogle brancher er en kedeldragt også stadig førstevalget.

Generelt er det måske lidt mindre fleksibelt at gå i kedeldragt end i andet arbejdstøj. Det kan være lidt sværere at komme til lommerne og man kan ikke lige smide jakken, hvis det bliver varmt. Men efterhånden er udviklingen inden for arbejdstøj, materialer, finesser og design nået så langt, at der nærmest findes en løsning, der kan veje op for alle de specifikke udfordringer, der kan opstå i de forskellige jobfunktioner, der kræver arbejdstøj og mere specifikt kedeldragter med de rettet certificeringer og standarder.

Se eksempelvis MASCOT Baar:

MASCOT Baar - Multisafe kedeldragt

Det kan altså være en rigtig god idé, at sørge for at have kedeldragter i skabet derhjemme eller i sortimentet til medarbejderne i tilfælde af, at der skulle opstå det pludseligt behov, hvor det kan være relevant at beskytte sit tøj. Eller en tyk foret kedeldragt til gåturen på de allerkoldeste dage.

Vi bruger rigtig mange af vores vågne timer på jobbet, og derfor er der et ganske naturligt fokus på, at vi skal have det godt på arbejdspladsen. For folk som er fysisk aktive i deres arbejde betyder det blandt andet, at de skal have noget tøj, der passer bedst muligt til det arbejde, de skal udføre. Det handler i nogle situationer i mindre grad om, at det skal se rigtigt ud – der er altså tale om, at tøjet faktisk er et arbejdsredskab. I de fleste tilfælde kan man sige, at kedeldragter er et specialredskab til særlige arbejdsopgaver, og det er meget væsentligt, i nogle tilfælde lovpligtigt, at have det helt rette specialudstyr med de rette certificeringer og standarder til en given opgave.